02. Avgust 2013

Visoko uvrščanje v iskalnikih v letu 2013 (in v prihodnosti)?

V zadnjem letu so se pravila za razvrščanje spletnih strani v spletnih iskalnikih spremenila (npr.: spremembe Googlovega PANDA algoritma). Kvaliteta vsebin na spletni strani in vhodne povezave igrajo še vedno pomembno vlogo pri razvrščanju t.i. organskih zadetkov (Več o organskih zadetkih ...).

Po besedah Googlovih inženirjev se je malce spremenila "interpretacija" kvalitetne vsebine. Prav tukaj se daje (in se bo v bodoče) dalo veliko teže.

Pri Googlu so včasih rekli:

Na splošno lahko izboljšate uvrstitev spletnih mest v iskalniku s povečanjem števila povezav (angl. linkov) iz drugih kakovostnih spletnih strani na vašo spletno stran.

Kaj Google pravi danes:

Na splošno lahko izboljšate uvrstitev spletnih mest v iskalniku tako, da naredite kakovostne vsebine, ki jih bodo uporabniki radi brali, uporabili in na spletu delili.

V nadaljevanju 14 ključnih dejavnikov za zagotavljanje dobrega obiska spletne strani in tako uspešnega doseganja ciljev vaše spletne predstavitve.

Glavni dejavniki, ki bodo vplivali na uvrščanje v iskalnikih v 2013

kvaliteta-vsebin

1. Kvaliteta vsebin

 • V prihodnje bo kvaliteta in VREDNOST vsebin na spletni strani ključna.
 • Velika količina vsebin, brez posebne dodane vrednosti ne bo več dobro uvrščena v spletnih iskalnikih.
 • Kvaliteta vsebin se meri z edinstvenostjo in bogatimi informacijami, ki zadržijo uporabnika.
 • Kvalitetne izhodne povezave in kvalitetna interna struktura spletne strani.

rank-avtorja

2. Rank avtorja

 • Povezovanje spletnih vsebin z avtorji vsebin bo vitalnega pomena v prihodnosti (kar naj bi zmanjšalo duplicirane vsebine in SPAM).
 • Reputacija (oz. ugled) avtorja s povezanimi vsebinami (vpliva na kredibilnost spletnih vsebin).

 

 

prilagodljivost-mobilne-naprave3. Prilagoditev za mobilne naprave, pametne telefone in tablice

 • Čez 16% odstotkov iskanja se zgodi na sodobnih mobilnih napravah (pametni telefoni in tablice). Odstotek pa strmo narašča vsako leto. Zato je pomembno, da je spletna stran prirejena za vse vrste naprav.

 

 

marketing-spletne-vsebine4. Marketing s spletnimi vsebinami (angl. Content marketing)

 • Priprava kvalitetnih vsebin bo ključnega pomena za ustvarjanje povratnih povezav in vzpodbujanje diskusije (deljenja, všečkanja ipd.) na socialnih omrežjih.
 • Kvalitetne spletne vsebine morajo biti uporabnikom prijazne. Uporabnika je potrebno zadržati na spletni strani in vzpodbujati vključevanje uporabnika.

 

 

lokalizacija-spleta5. Lokalizacija

 • Približno 40 % iskanja na spletu je lokalne narave. To pomeni, da iščemo informacije v naši geografski bližini. Optimizacija in prilagoditev spletnih vsebin na lokalno raven je zato pomembno za visoko uvrščanje v iskalnikih.
 • Uporaba podatkov iz zemljevidov.
 • Ocene uporabnikov, kupcev.

 

pomen-druzabnih-omrezij6. Socialna omrežja

 • Vpletenost v socialna omrežja bodo v prihodnosti odigrala pomembno vlogo.
 • Kvantitativni signali na socialnih omrežjih (Ali se vaše vsebine delijo? / Koliko se delijo?).
 • Kvalitativni dejavniki na socialnih omrežjih. Deljenje, všečkanje, pripenjanje (ipd.) vaših spletnih vsebin bo zelo pomembno za namene optimizacije spletnih strani.

 

 

 

Jedro delovanja algoritmov spletnih iskalnikov se očitno pomika v smeri vse večje teže na stran uporabnikov spleta. Obnašanje uporabnika bo vhodna informacija za iskalne algoritme kaj je na spletu "IN" in kaj je "OUT". Gola kvantitativna merila očitno izgubljajo na pomenu.

Sposobnost spletnega urednika ali urejevalca spletnih mest za zagotavljanje kakovostnih vsebin, ki pritegnejo obiskovalca z vrednimi informacijami, ki se veliko delijo in vključujejo uporabnika ostaja zato glavni izziv v prihodnosti za vse digitalne medije.

 

Uporabni članki

 • 5 nasvetov za pisanje naslovov, ki prepričajo oz. prodajajo
  Atraktivni naslovi so ključnega pomena, da na spletu uporabnika prepričate oz. prodate zgodbo. Naslovi so prva stvar, ki jo ljudje preberejo (na spletu) - pogosto pa so edina stvar, ki jo ljudje preberejo, zato je pisanje kvalitetnih naslovnic ena izmed…
  Datum: 22. Avgust 2015
 • Kako spletno stran spremeniti v prodajalca, ki za vas dela 24/7?
  Prepričan sem, da je tvoje podjetje na spletu zato, da na nek način izboljšaš posel. Tvoj posel lahko izboljšaš na veliko načinov, ki jih lahko združimo v tri skupine: Način št. 1: želiš pridobiti več kupcev. Način št. 2: želiš…
  Datum: 19. Julij 2015
 • Zakaj ljudje nakupujejo preko spleta?
  Spletno nakupovanje postaja vse bolj priljubljeno. Do leta 2018 se ocenjuje, da bo vrednost spletnih nakupov presegla 2000 milijard ameriških zelencev. Zaradi pocenitve spletnih tehnologij v zadnjem desetletju pa je tovrstna prodaja postala zanimiva tudi za manjša podjetja in trgovine,…
  Datum: 09. Februar 2015
 • 8 psiholoških »trikov« za več potencialnih kupcev preko spleta
  Namen vsakega spletnega mesta je uresničevanje poslovnih ciljev. Spletna stran k temu lahko pripomore tako, da poveča prodajo podjetja! Pri planiranju nastopa na spletu podjetja izpostavijo odlične proizvode, storitve, nagrade, najboljše storitve in vse najboljše reference ali izvedene projekte. Nič…
  Datum: 15. Junij 2014
 • Današnja potegavščina
  Po emailu sem dobil sporočilo od prijatelja! Prijatelj naj bi mi delil nek dokument, ki naj bi bil shranjen na Google Drive (Googlova storitev za shranjevanje dokumentov v "oblaku") . Sumljivo je bilo že to, da je bilo sporočilo v…
  Datum: 04. Junij 2014

Lokacija

Nahajamo se na slovenski obali! Za vse informacije nas lahko kontaktirate.

LOKACIJA:

UIP (Univerzitetni inkubator primorske)
Ferrarska ulica 8,
6000 Koper
Pisarna 1

 

PODATKI O PODJETJU:

Matej Bevc s.p., spletne rešitve,
Kraljeva 11
6000 Koper