09. Februar 2015

Zakaj ljudje nakupujejo preko spleta?

Spletno nakupovanje postaja vse bolj priljubljeno. Do leta 2018 se ocenjuje, da bo vrednost spletnih nakupov presegla 2000 milijard ameriških zelencev.

Zaradi pocenitve spletnih tehnologij v zadnjem desetletju pa je tovrstna prodaja postala zanimiva tudi za manjša podjetja in trgovine, ki si želijo širiti posel.

Razumevanje glavnih dejavnikov, zaradi katerih je spletno nakupovanje tako privlačno, je ključno, da ustvarite odlično spletno trgovino, ki bo pometla s konkurenco.

Pred vami je 5 osnovnih razlogov spletnega nakupovanja in nasvetov s katerimi boste izboljšali vašo spletno trgovino!

Udobje

Nekaj najlepšega je nakupovanje preko spleta, kar iz udobja našega kavča. A to ni dovolj. Spletne trgovine morajo biti uporabniku prijazne. Jasno morajo biti navedeni pogoji dostave, poštnine, možnost vračila ipd.

Poudarite udobje. Prepričajte se, da se izdelke lahko hitro najde in da je na voljo dovolj informacij o izdelku ter podpori. Poudarite udobje v primeru, da kupec z izdelkom ne bo zadovoljen (enostavno vračilo, garancija).

Hitrost

Ljudje pravijo, da je eden izmed glavnih dejavnikov za spletno nakupovanje prihranek časa. Kljub temu študije to zavračajo. Ljudje namreč mislijo, da prihranijo čas, dejansko pa za nakupovanje porabijo več časa, saj ljudje za računalnikom izgubijo občutek za čas, ker se zamotijo z interaktivnostjo na spletu.

Prepričajte se, da vaša spletna trgovina deluje hitro. Zagotovite interaktivne funkcije, da boste zamotili kupce in jim spodbudili občutek prihranka časa.

Na spletu želimo ugodne cene (včasih)

Kupci pričakujemo nižje cene na spletu. Če je možno, izpostavite ugodne cene na spletu na jasen način. Včasih kar ne morem verjeti, da se resnično ugodne ponudbe na spletu sploh ne vidi.

Vendar ne pozabimo; cena ni vedno ključni dejavnik nakupa za potrošnika.

Družbena potrditev

Močan psihološki dejavnik pri nakupovanju je t. i. družbena potrditev. Z nakupom izdelka včasih želimo dokazati, da smo del neke skupine. Včasih pa se želimo z določenim modnim izdelkom le pohvaliti.

Nastavite vtičnike za družabna omrežja. Pokažite, kaj podobni kupci kupujejo.

Pestra izbira

V navadni trgovini je razstavni prostor običajno omejen. V spletni trgovini pa ne. Če prodajate npr. računalnike, lahko v spletni trgovini prikažete tisoče izdelkov, kar v navadni trgovini ni mogoče.

Pokažite vašo pestro ponudbo. S pomočjo iskalnikov pa omogočite enostavno iskanje.

Uporabni članki

 • 5 nasvetov za pisanje naslovov, ki prepričajo oz. prodajajo
  Atraktivni naslovi so ključnega pomena, da na spletu uporabnika prepričate oz. prodate zgodbo. Naslovi so prva stvar, ki jo ljudje preberejo (na spletu) - pogosto pa so edina stvar, ki jo ljudje preberejo, zato je pisanje kvalitetnih naslovnic ena izmed…
  Datum: 22. Avgust 2015
 • Kako spletno stran spremeniti v prodajalca, ki za vas dela 24/7?
  Prepričan sem, da je tvoje podjetje na spletu zato, da na nek način izboljšaš posel. Tvoj posel lahko izboljšaš na veliko načinov, ki jih lahko združimo v tri skupine: Način št. 1: želiš pridobiti več kupcev. Način št. 2: želiš…
  Datum: 19. Julij 2015
 • Zakaj ljudje nakupujejo preko spleta?
  Spletno nakupovanje postaja vse bolj priljubljeno. Do leta 2018 se ocenjuje, da bo vrednost spletnih nakupov presegla 2000 milijard ameriških zelencev. Zaradi pocenitve spletnih tehnologij v zadnjem desetletju pa je tovrstna prodaja postala zanimiva tudi za manjša podjetja in trgovine,…
  Datum: 09. Februar 2015
 • 8 psiholoških »trikov« za več potencialnih kupcev preko spleta
  Namen vsakega spletnega mesta je uresničevanje poslovnih ciljev. Spletna stran k temu lahko pripomore tako, da poveča prodajo podjetja! Pri planiranju nastopa na spletu podjetja izpostavijo odlične proizvode, storitve, nagrade, najboljše storitve in vse najboljše reference ali izvedene projekte. Nič…
  Datum: 15. Junij 2014
 • Današnja potegavščina
  Po emailu sem dobil sporočilo od prijatelja! Prijatelj naj bi mi delil nek dokument, ki naj bi bil shranjen na Google Drive (Googlova storitev za shranjevanje dokumentov v "oblaku") . Sumljivo je bilo že to, da je bilo sporočilo v…
  Datum: 04. Junij 2014

Lokacija

Nahajamo se na slovenski obali! Za vse informacije nas lahko kontaktirate.

LOKACIJA:

UIP (Univerzitetni inkubator primorske)
Ferrarska ulica 8,
6000 Koper
Pisarna 1

 

PODATKI O PODJETJU:

Matej Bevc s.p., spletne rešitve,
Kraljeva 11
6000 Koper