11. Maj 2013

Brezplačna izdelava spletnih strani, 3 orodja

Želite brezplačno spletno stran? Oglejte si tri spletna orodja s katerimi si lahko sami izdelate spletno stran brezplačno (v modrem okviru).

Ampak Pozor! Orodja so brezplačna samo do ene mere! Zato je pomembno, da premislite o vaših potrebah in preverite ali orodja za izdelavo brezplačnih spletnih strani omogočajo vse potrebne funkcionalnosti.

Kljub temu svetujemo, da se posvetujete s strokovnjakom saj je izdelava spletnih strani le en del zgodbe o učinkovitem nastopu na spletu. Potrebno je upoštevati še optimizacijo spletnih strani, socialna omrežja, spletno oglaševanje in še mnoge druge dejavnike.

3 orodja / spletne aplikacije za izdelavo brezplačnih spletnih strani (v angleščini):

 
1. wix.com

wixlogo


2. webstarts.com

ws-logo

3. webs.com 

WebsLogo

 

Kontaktirajte nas in z veseljem bomo poiskali najboljšo rešitev za vaše podjetje!

Na spletu je na voljo veliko spletnih aplikacij, ki omogočajo, da si sami izdelate spletno stran brezplačno. Danes je spletna stran nujna za vsako podjetje, majhno ali večje. Predvsem manjša podjetja pa nimajo finančnih možnosti za "najem" profesionalne ekipe za izdelavo spletne strani. Ostaja samo še druga možnost, t.j. brezplačna izdelava spletne strani s pomočjo brezplačnih spletnih aplikacij.

Za pomoč predstavljamo ključne prednosti in slabosti orodij za izdelavo brezplačnih spletnih strani.

Prednosti brezplačnih spletnih strani

1. Veliko spletnih aplikacij / orodij!

Kot rečeno, na spletu je veliko spletnih aplikacij in orodij s katerimi si lahko postavite brezplačno spletno stran. Prav to pa je velika prednost, saj lahko poiščete pravo rešitev za vaše potrebe. 

2. Dodelani uporabniški vmesniki

Spletna orodja so običajno vrhunsko dodelana z dobrim uporabniškim vmesnikom, ki omogoča uporabniku prijazno gradnjo spletne strani (z uporabo ikon, orodnih vrstic,  "drag-and-drop"). Poznavanje programske kode tako ni potrebna!

3. Gradnja z vizualno podporo

Prednost spletnih aplikacij za izdelavo spletnih strani brezplačno je tudi, da sproti vidite vaš končni izdelek! Tako boste lažje ugotovili, ali bo uporabniku prijazna in ali so barve, vzorci in drugi grafični elementi ustrezni.

4. Vtičniki in aplikacije za vašo spletno stran

Povezljivost spletnih orodij je danes načeloma dobra. Tako lahko vašo spletno stran "opremite" z vtičniki za socialna omrežja, vozički za nakup in podobnimi vtičniki.

5. Običajno dobra podpora uporabnikom! 

Če imate težave z izdelavo vaše brezplačne spletne strani se lahko za podporo hitro obrnete na osebje, ki vam je načeloma zelo hitro na voljo! Forumi in blogi z nasveti so ponavadi tudi na voljo pri vseh spletnih orodjih za izdelavo spletne strani brezplačno.

Slabosti brezplačnih spletnih strani

1. Omejitve in zaračunavanje vtičnikov

Nekatera orodja imajo kljub vsemu določene omejitve. Omejitve se lahko nanašajo na "design" ali oblikovanje. Profesionalne oblikovne predloge se običajno dodatno zaračunavajo. Tudi napredne funkcije in dodatni vtičniki ponudnik dodatno izračunava (npr. vtičnik za Facebook). 

2. Poznavanje programske kode je včasih neizogibno

Kljub prijaznim uporabniškim vmesnikom je poznavanje programske kode včasih neizogibno (predvsem pri integraciji zunanjih modulov, kot so to npr.: Youtube Video, Google Maps, Facebook vtičniki itn.).

3. Omejitve pri kodiranju

Aplikacije na spletu za gradnjo brezplačnih spletnih strani omogočajo hitro gradnjo spletnih strani. Včasih pa lahko nastane težava, ko potrebujemo funkcionalnost po meri, saj nam sistem tega ne omogoča. Tudi najem zunanjega programerja ne pride v poštev, saj ne moramo dostopiti do izvorne kode spletne strani.

4. Omejitve pri vsebinah in skriti stroški!

Spletne aplikacije in orodja za izdelavo brezplačnih spletnih strani imajo pogosto določene omejitve. Te omejitve se pogosto nanašajo na količino dovoljenega mesečnega obiska, količino naloženih vsebin ter multimedijskega materiala, količino uporabljenih vtičnikov itn. Da se izognemo tem omejitvam je potrebno odšteti kak dodaten Evro na mesec.

Torej ... izdelava brezplačnih spletnih strani da ali ne?

Da ... če imate na voljo čas in željo po učenju na tem področju! Ne pozabite preveriti omejitev!

Ne ... če se želite ukvarjati z vašim poslom ... Kot sem že omenil je spletna stran le en element uspešne spletne promocije! 

 

 

Uporabni članki

 • 5 nasvetov za pisanje naslovov, ki prepričajo oz. prodajajo
  Atraktivni naslovi so ključnega pomena, da na spletu uporabnika prepričate oz. prodate zgodbo. Naslovi so prva stvar, ki jo ljudje preberejo (na spletu) - pogosto pa so edina stvar, ki jo ljudje preberejo, zato je pisanje kvalitetnih naslovnic ena izmed…
  Datum: 22. Avgust 2015
 • Kako spletno stran spremeniti v prodajalca, ki za vas dela 24/7?
  Prepričan sem, da je tvoje podjetje na spletu zato, da na nek način izboljšaš posel. Tvoj posel lahko izboljšaš na veliko načinov, ki jih lahko združimo v tri skupine: Način št. 1: želiš pridobiti več kupcev. Način št. 2: želiš…
  Datum: 19. Julij 2015
 • Zakaj ljudje nakupujejo preko spleta?
  Spletno nakupovanje postaja vse bolj priljubljeno. Do leta 2018 se ocenjuje, da bo vrednost spletnih nakupov presegla 2000 milijard ameriških zelencev. Zaradi pocenitve spletnih tehnologij v zadnjem desetletju pa je tovrstna prodaja postala zanimiva tudi za manjša podjetja in trgovine,…
  Datum: 09. Februar 2015
 • 8 psiholoških »trikov« za več potencialnih kupcev preko spleta
  Namen vsakega spletnega mesta je uresničevanje poslovnih ciljev. Spletna stran k temu lahko pripomore tako, da poveča prodajo podjetja! Pri planiranju nastopa na spletu podjetja izpostavijo odlične proizvode, storitve, nagrade, najboljše storitve in vse najboljše reference ali izvedene projekte. Nič…
  Datum: 15. Junij 2014
 • Današnja potegavščina
  Po emailu sem dobil sporočilo od prijatelja! Prijatelj naj bi mi delil nek dokument, ki naj bi bil shranjen na Google Drive (Googlova storitev za shranjevanje dokumentov v "oblaku") . Sumljivo je bilo že to, da je bilo sporočilo v…
  Datum: 04. Junij 2014

Lokacija

Nahajamo se na slovenski obali! Za vse informacije nas lahko kontaktirate.

LOKACIJA:

UIP (Univerzitetni inkubator primorske)
Ferrarska ulica 8,
6000 Koper
Pisarna 1

 

PODATKI O PODJETJU:

Matej Bevc s.p., spletne rešitve,
Kraljeva 11
6000 Koper